Daca stam sa ne gandim, multi barbati investesc foarte multi bani in haine scumpe. Nu este un lucru neaparat rau, insa ei nu sunt atenti la un detaliu care este la fel de important ca si felul in care se imbraca. Felul in care te imbraci spune multe lucruri despre tine, dar nu haina este singura care il face pe om.

Unul dintre aceste detalii este frizura, care ar trebui să fie ”mana in mana” cu stilul vestimentar pe care vrei sa-l adopti.

Cum crezi ca ar arata un business man cu o frizura complet dezordonata? Noua nu ne-ar inspira suficienta incredere pentru a incheia o afacere cu el, chiar daca afacerea pare profitabila. Consideram ca frizura este un atuu care trebuie sa inspire starea de spirit a persoanei care o poarta. Deci acest detaliu nu poate fi pus pe locul doi.

Unii barbati si-au achiziționat o masina de tuns electrica si prefera sa se tunda acasa foarte scurt. Pe unii ii poate avantaja acest tip de tunsoare, insa cel mai bine este sa cereti sfatul unui hair-stylist si sa nu apelati la aparatele de acasa doar din comoditate.

Asa ca fie ca preferi sa ai o frizura clasica, fie ca vrei sa fie ceva cu care vrei sa iesi in evidenta trebuie sa fi atent la doi factori, in functie de care ar trebui sa-ti alegi frizura: tipul de par (par uscat, par uleios, par cret, par aspru si des si par subtire) si forma fetei (fata ovala, fata patrata, fata alungita, fata triunghiulara si fata rotunda).

Am mai vorbit si in trecut in acest articol despre formele fetei. Diagrama de aici te poate ajuta sa iti dai seama mai usor de forma fetei tale.

Fata ovala – Daca forma fetei tale este una ovala, poti spune ca esti un barbat norocos, deoarece poti purta aproape orice coafura cu care vei arata foarte bine.

Fata patrata – De regula, barbatii care au forma fetei patrata au si o frunte inalta iar maxilarul este accentuat. Daca te incadrezi in aceasta categorie stilistii iti vor recomanda atat coafurile pentru par scurt, dar si mediu, in linii drepte sau curbe pe fata. Totusi, un mic truc ar fi sa folosesti o frizura care sa aiba volum, pentru ca volumul ajuta la rotunjurea fetei.

Fata alungita – Daca forma fetei tale este alungita, trebuie sa alegi o frizura care sa dea impresia ca fata ta este mai scurta si mai lata. Orice tunsoare care iti va acoperi fruntea te va ajuta. De evitat sunt parul lung si lins, sau alte tunsori care dau impresia de alungire a fetei. Nici tunsoarea ”la zero” nu te avantajeaza deloc.

Fata triunghiulara – Daca ai o barbie ingusta si obrajii conturati, poti spune ca ai o fata triunghiulara. Ca si cei cu fata ovala, poti sa te consideri norocos pentru ca exista foarte multe frizuri cu care sa arati bine.

Fata rotunda – Pentru acest tip de fata se recomanda un par scurt, sau mediu, eventual cu tepi, care vor duce la alungirea fetei. Iti recomand sa eviti parul cret precum si parul lung.

Alte doua lucururi de care trebuie sa tinem cont cand vine vorba de o frizura perfecta: lungimea parului si timpul pe care vrei sa il aloci zilnic pentru a-ti aranja parul.

Un mic sfat, pe care nu stiu daca este necesar sa-l spunem, dar totusi o fac, este ca parul tau sa fie curat tot timpul. Iti recomandam sa speli parul seara daca pentru aranjarea lui ai folosit geluri sau fixative.

Pe scurt iti recomandam sa fii aventuros si nu ezita sa incerci frizuri si coafuri noi, pana cand vei gasi ceva care ti se potriveste cel mai bine!